BB Band

Patrícia Šuráňová – Karvašová

Patrícia Šuráňová – Karvašová – vícežánrová Česko-Slovenská  interpretka, původem z Banské Bystrice. Od mládí žije na Moravě, dlouhodobě v Brně, kde zejména aktivně hudebně působí.
Její hlasový fond pokrývá rozsah od kontraaltu po mezzosopran. V každém žánru je schopna se přirozeně hlasově prosadit – v jazzu, přes blues, rock, pop, muzikál i lidové písně. Posluchače vždy překvapí svou osobitou, nezaměnitelnou interpretací.

S BB Bandem hostovala při různých příležitostech.

https://www.patriciavoice.cz/

Richard Novotný – trombon

Trombonista z Lučenca, ktorý sa dostal do BB bandu počas štúdii v BB na univerzite Mateja Belu. Asi roku 1995 hrával s prestávkami viac menej ako hosť až do 2021. Zakladateľ Traditional Jazz Band Lučenec a momentálne Traditional Dixie Stompers . Bolo mu cťou stať na pódiách po boku Jožka Karvaša .

František Škoda – piano

Ľudovú školu umenia absolvoval v odbore „Akordeón“. Na klavíri začal amatérsky hrávať popri štúdiu na vysokej škole. Po ukončení štúdia v Banskej Bystrici hrával v tanečných skupinách Zenit, Banby, v skupine Štefana Beláka a Roba Kazíka. Pretože ho lákala džezová hudba, absolvoval 2-ročný džezový kurz u vynikajúceho klavíristu Klaudia Kováča. Účinkoval dlhšiu dobu s Jozefom Karvašom a zároveň sa mu otvorili dvere do džezového klubu v Banskej Bystrici, kde sa stretol s mnohými známymi osobnosťami džezovej scény na Slovensku.

Martin Javorčík – basgitara

Vyštudoval fagot a gitaru, začínal s klasikou a jazzom, až potom rock, hardrock, pop a ako sám hovorí, je hudobný všežravec. Učí momentálne na dvoch ZUŠkách klasickú gitaru a hrá ako externý člen v orchestri Štátnej opery v BB kontrafagot a fagot. Je priateľ basového kľúču, keďže hrá basgitaru, kontrabas, fagot a kontrafagot. Momentálne pôsobí vo viacerých orchestroch a kapelách spomínaných žánrov.

Pavol Hromada – saxofon

Klarinetista a saxofonista, absolvent konzervatoře, profesionálně vystupuje od roku 1972. Účastník legendárního 2. Beat festivalu s kapelou Blues Five po boku Petera Lipy. Jezdil po Evropě i dále s kapelami Band Pavol Berger & Peter Tuscher, Scarabeus s Karolom Konárikom, vlastní kapelou Romada Singers. Hrál a cestoval na zaoceánských lodích. Už přes 20 let hraje pravidelně v sezonách v Německu na ostrově Sylt. Na Slovensku působí v kapele Sklerotik. S Jozefom Karvašom hrával příležitostně.

Peter Kollárik – trubka

Jazzový trumpetista s rozsáhlou historií. Hrál v mnoha významných kapelách spolupracoval s mnoha umělci – Elán, Hot Serenades, Radio Band Bratislava, Peter Lipa, Dušan Kollár a mnoha dalšími. Letos vydal autorské CD vlastních jazzových kompozic.

Peter Gogola – bicie

Peter Gogola je rockový bubeník, ktorý sa zatúlal do sveta jazzu a swingu. V minulosti hral v mnohých hardrockových a bluesrockových skupinách. V súčasnosti hrá v revivalovej skupine Modus Memory Mariana Greksu.

Petr Šuráň – kytara

Bluesový a jazzový kytarista. Začínal v brněnském bluegrassu, se kterým objel kus Evropy. Postupně přešel k blues, jazzu a fussion. Kromě hraní se intenzivně věnuje studiovému zvuku a recordingu, aranžování a studiové produkci. V BB Bandu hostoval, nyní aktivity BB Bandu kromě hraní zastřešuje organizačně.

Petr Šuráň

info@bbband.sk